Ontbijt: Cashew-vruchten drankjes

Hier komt een verzameling van recepten die niet alleen een leverancier zijn van vitaminen en mineralen maar ook via dopamine, serotonine, oxytocine en testosteron je gevoel beïnvloeden.

  1. Een smoothy van aardbei, blauwe bes, banaan, granaatappel en cashewnoten:

Een mogelijke recept voor deze smoothie is:

  • 1 rijpe banaan
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 100 gram aardbeien
  • 200 ml water of plantaardige melk

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Geniet van je gezonde smoothie! 😋

Aardbeien, granaatappel, cashewnoten, banaan en bosbes kunnen de geslachtsdrift van mannen en vrouwen op verschillende manieren beïnvloeden. Hier zijn enkele mogelijke effecten:

  • Aardbeien bevatten veel vitamine C, wat de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen kan stimuleren en de seksuele prestaties kan verbeteren. Vitamine C helpt het lichaam ook meer oxytocine vrij te maken, bekend als het “liefdeshormoon” vanwege het verband met seksuele opwinding en orgasme.
  • Granaatappel is een superfruit dat een grote hoeveelheid polyfenolen bevat, vooral ellagitannines en punicalagines. Deze verbindingen kunnen de productie van stikstofmonoxide verhogen, wat de bloedvaten ontspant en de bloedstroom naar de geslachtsorganen verbetert. Granaatappel kan ook het testosterongehalte bij zowel mannen als vrouwen verhogen, wat het libido en de seksuele functie kan verbeteren.
  • Cashewnoten zijn rijk aan zink, een belangrijk mineraal voor de geslachtsdrift. Zink is betrokken bij de testosteronsynthese en spermaproductie bij mannen, en kan ook de oestrogeen- en progesteronspiegel bij vrouwen reguleren. Een tekort aan zink kan leiden tot een laag libido, erectiestoornissen en onvruchtbaarheid3.
  • Banaan is een goede bron van kalium, dat kan helpen de bloeddruk te reguleren en erectiestoornissen te voorkomen. Kalium helpt ook het natriumgehalte in het lichaam in evenwicht te houden, wat van invloed kan zijn op het vasthouden van vocht en seksuele prestaties. Banaan bevat ook tryptofaan, een aminozuur dat het serotonine-niveau kan helpen verhogen, wat de stemming en het seksueel verlangen kan verbeteren.
  • Bosbes is een van de beste bronnen van anthocyanen, dat zijn plantenpigmenten die ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen hebben. Ze kunnen ook de geslachtshormonen beïnvloeden door hun receptoren en enzymen te moduleren. Bosbessen kunnen ook de geslachtsorganen beschermen tegen oxidatieve stress en ontstekingen, die de seksuele functie kunnen schaden.

Een smoothie van cashewnoten, blauwe bes, banaan, granaatappel en aardbei kan je dopamine, serotonine, oxytocine en testosteron werking beïnvloeden op verschillende manieren. Hier zijn enkele mogelijke effecten:

Aardbeien, granaatappel, cashewnoten, banaan en bosbes kunnen je huid en haar op verschillende manieren beïnvloeden. Hier zijn enkele mogelijke effecten:

  • Aardbeien bevatten veel vitamine C, die essentieel is voor de collageensynthese en het herstel van de huid. Vitamine C heeft ook antioxiderende eigenschappen die de huid kunnen beschermen tegen schade door de zon en veroudering. Aardbeien bevatten ook ellaginezuur, een fytochemische stof die de afbraak van collageen kan voorkomen en ontstekingen in de huid kan verminderen1.
  • Granaatappel is een superfruit dat een grote hoeveelheid polyfenolen bevat, met name ellagitannines en punicalagines. Deze bestanddelen kunnen de huidmicrobiota moduleren door de diversiteit en rijkdom aan nuttige bacteriën te vergroten en de groei van schadelijke bacteriën af te remmen. Zij kunnen ook de productie van hyaluronzuur en andere metabolieten met ontstekingsremmende en antioxiderende werking bevorderen. Granaatappel kan de huid ook beschermen tegen UV-schade en de regeneratie van de huid stimuleren.
  • Cashewnoten zijn rijk aan zink, een belangrijk mineraal voor de gezondheid van de huid. Zink is betrokken bij wondgenezing, immuunfunctie en talgproductie. Een tekort aan zink kan acne, dermatitis en haaruitval veroorzaken. Cashewnoten bevatten ook koper, dat essentieel is voor de melanineproductie en haarpigmentatie3.
  • Banaan is een goede bron van biotine, een B-vitamine die belangrijk is voor haargroei en sterkte. Een tekort aan biotine kan broos haar, haaruitval en huiduitslag veroorzaken. Banaan bevat ook kalium, dat kan helpen de pH van de hoofdhuid in evenwicht te brengen en roos te voorkomen.
  • Bosbessen zijn een van de beste bronnen van anthocyanen, plantenpigmenten met ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen. Ze kunnen ook de huidmicrobiota beïnvloeden door de overvloed aan gunstige bacteriën te vergroten en de ziekteverwekkende bacteriën te verminderen. Bosbessen kunnen ook de elasticiteit, hydratatie en textuur van de huid verbeteren door de collageensynthese te stimuleren en collageendegradatie te voorkomen.

Deze vruchten kunnen de gezondheid van uw huid en haar helpen verbeteren door nutriënten, antioxidanten, ontstekingsremmende verbindingen en prebiotica te leveren die uw huidmicrobiota kunnen ondersteunen. Een gezonde huidmicrobiota kan op zijn beurt de barrièrefunctie, het immuunsysteem, het vasthouden van vocht en het uiterlijk van de huid beïnvloeden.

Wat is de invloed van deze smoothie op ons microbioom en onze darmen?

  • Aardbeien bevatten veel vitamine C en antioxidanten, die het darmslijmvlies kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve schade en ontstekingen. Ze bevatten ook vezels en polyfenolen, die de goede bacteriën in de darm kunnen voeden en hun samenstelling en activiteit kunnen moduleren.
  • Cashewnoten zijn rijk aan prebiotica, niet-verteerbare koolhydraten die de groei van goede bacteriën in de darm stimuleren. Ze bevatten ook probiotica, levende micro-organismen die het evenwicht en de werking van de darmmicrobiota kunnen verbeteren.
  • Bosbessen zijn een van de beste bronnen van anthocyanen, plantenpigmenten met ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen. Ze kunnen ook de darmmicrobiota beïnvloeden door de overvloed aan nuttige bacteriën te vergroten en de ziekteverwekkende bacteriën te verminderen.
  • Bananen zijn een goede bron van resistent zetmeel, een soort vezel die de spijsvertering weerstaat en intact de dikke darm bereikt. Daar wordt het gefermenteerd door de darmbacteriën en produceert het korte-keten vetzuren (SCFA’s), die verschillende gezondheidsvoordelen hebben voor de darm en het lichaam.
  • Granaatappel is een superfruit dat een grote hoeveelheid polyfenolen bevat, vooral ellagitannines en punicalagines. Deze stoffen kunnen de darmmicrobiota moduleren door de diversiteit en rijkdom aan nuttige bacteriën te vergroten en de groei van schadelijke bacteriën af te remmen. Ze kunnen ook de productie bevorderen van SCFA’s en andere metabolieten met ontstekingsremmende en antioxiderende effecten.

Deze vruchten kunnen uw geslachtsdrift helpen verbeteren door voedingsstoffen, antioxidanten, ontstekingsremmende verbindingen en hormonen te leveren die uw seksuele gezondheid kunnen ondersteunen. Een gezond seksleven kan op zijn beurt uw fysieke, mentale en emotionele welzijn beïnvloeden.

Een sapje van komkommer, ananas en limoen:

Het drinken van sap van komkommer en ananas kan enig effect hebben op je seksuele verlangen en prestaties. Hier zijn enkele van de manieren waarop komkommer- en ananassap je seksualiteit ten goede kan komen:

  • Doorbloeding: Komkommer- en ananassap kunnen helpen je bloedvaten te verwijden en je bloedcirculatie te verhogen, wat je opwinding en erectiekwaliteit kan verbeteren.
    • Komkommer bevat kalium, wat de bloeddruk kan helpen reguleren en erectiestoornissen kan voorkomen.
    • Ananas bevat citrulline, dat kan helpen uw bloedvaten te ontspannen en uw stikstofoxidegehalte te verhogen, wat essentieel is voor de erectiele functie.
  • Hormoonniveaus: Limoen-komkommer- en ananassap kunnen helpen je hormoonspiegels in balans te brengen, wat van invloed kan zijn op je libido, vruchtbaarheid en seksuele prestaties.
    • Komkommer bevat zink, wat je testosteronproductie en spermakwaliteit kan helpen ondersteunen.
    • Ananas bevat vitamine C en bromelaïne, die kunnen helpen je testosterongehalte en spermamotiliteit te verhogen
    • Limoen bevat vitamine C, anti-oxidanten en flavonoïden die je dopamine, serotonine, oxytocine en testosteron kunnen boosten.
  • Stemming en energie: Komkommer- en ananassap kunnen helpen je stemming te verbeteren, wat je seksuele verlangen en bevrediging kan beïnvloeden.
    • Komkommer bevat magnesium, dat de afgifte van oxytocine kan stimuleren, een hormoon dat sociale binding, vertrouwen en empathie bevordert.
    • Ananas bevat vitamine C en fenylethylamine, die kunnen helpen je serotonineniveau te verhogen, een neurotransmitter die je stemming, eetlust en slaap regelt.

Komkommer en ananas hebben een heel gunstig effect op je huid: beide helpen je huid te beschermen tegen oxidatieve stress en milieuschade, en hebben en gunstige invloed op de wondgenezing en huidregeneratie.

  • Komkommer bevat
    • vitamine K, die belangrijk is voor de bloedstolling en het voorkomen van blauwe plekken.
    • antioxidanten zoals vitamine C, bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine, die kunnen helpen vrije radicalen op te ruimen en vroegtijdige veroudering te voorkomen.
  • Ananas bevat
    • vitamine C en bromelaïne, die essentieel zijn voor de collageensynthese en het weefselherstel
    • antioxidanten zoals vitamine C, bètacaroteen, flavonoïden en fenolzuren, die kunnen helpen schade aan de huid en ontstekingen te voorkomen.
  • Limoensap kan de gezondheid van uw huid helpen verbeteren door vitamine C en antioxidanten te leveren die uw collageensynthese, wondgenezing en huidregeneratie kunnen stimuleren.

Het drinken van sap van komkommer en ananas kan een aantal positieve effecten hebben op je microbioom en darmen. Deze vruchten bevatten verschillende voedingsstoffen, antioxidanten en enzymen die kunnen helpen je spijsvertering te verbeteren, je dikke darm te ontgiften en overtollige afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Hier zijn enkele van de manieren waarop komkommer- en ananassap de gezondheid van je darmen ten goede kan komen:

  • Spijsvertering: Komkommer- en ananassap kan de productie van spijsverteringsenzymen helpen stimuleren, zoals bromelaïne in ananas en papaïne in komkommer, die kunnen helpen bij het afbreken van eiwitten en vetten in uw voedsel. Dit kan de opname van voedingsstoffen verbeteren en indigestie, een opgeblazen gevoel en gasvorming voorkomen.
  • Ontgifting: Komkommer- en ananassap kunnen helpen bij het wegspoelen van gifstoffen uit je dikke darm en ingewanden, dankzij hun hoge watergehalte en diuretische eigenschappen. Dit kan constipatie, ontstekingen en infecties in je darmen voorkomen. Komkommer bevat ook vitamine K, die bloedingen en blauwe plekken in je dikke darm kan helpen voorkomen. Limoensap kan helpen je darmmicrobioom in balans te brengen door vitamine C en antioxidanten te leveren die je darmen kunnen beschermen tegen oxidatieve stress en ziekteverwekkers. Limoensap kan ook urineweginfecties helpen voorkomen door je urine zuurder te maken en de groei van bacteriën te remmen2.
  • Microbioom: Komkommer- en ananassap kunnen de groei van gunstige bacteriën in je darmen helpen ondersteunen, wat je immuniteit, metabolisme en stemming kan verbeteren. Komkommer bevat prebiotica, dat zijn vezels die de probiotica in je darmen voeden. Ananas bevat vitamine C en antioxidanten, die je darmen kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve stress en ziekteverwekkers.

Hier zijn enkele mogelijke manieren waarop dit sap je hersenchemie kan beïnvloeden:

  • Dopamine: Deze chemische stof wordt in verband gebracht met beloning, motivatie en leren. Ananas bevat een aminozuur genaamd tyrosine, dat een precursor is voor de synthese van dopamine1. Het drinken van ananassap kan uw dopamineniveau helpen verhogen, waardoor u zich alerter, geconcentreerder en gemotiveerder voelt.
  • Serotonine: Deze chemische stof is betrokken bij stemmingsregulatie, eetlustcontrole en slaapkwaliteit. Ananas bevat ook tryptofaan, een ander aminozuur dat een precursor is voor de synthese van serotonine1. Het drinken van ananassap kan uw serotonineniveau helpen verhogen en ervoor zorgen dat u zich kalmer, gelukkiger en meer ontspannen voelt.
  • Oxytocine: Deze chemische stof staat bekend als het liefdeshormoon, omdat het sociale binding, vertrouwen en empathie bevordert. Komkommer bevat magnesium, een mineraal dat de afgifte van oxytocine in de hersenen kan stimuleren3. Het drinken van komkommersap kan uw oxytocineniveau helpen verhogen en ervoor zorgen dat u zich meer verbonden, aanhankelijk en vrijgevig voelt.
  • Testosteron: Dit hormoon is verantwoordelijk voor seksuele ontwikkeling, libido en spiergroei. Komkommer bevat ook het mineraal zink, dat essentieel is voor de productie van testosteron3. Het drinken van komkommersap kan uw testosteronniveau helpen ondersteunen en ervoor zorgen dat u zich zelfverzekerder, energieker en seksueel opgewekter voelt.