Fakeologie

Fakeologie, momenteel is het nog een een amateurisme, maar met de tijd zou het wel eens een beschermd beroep kunnen worden lijkt me.

We kenden reeds de mensen die echte kunst van fake kunst konden onderscheiden, tegenwoordig vraagt het ook heel veel kennis om fake news van echt news te onderscheiden, maar het bewonderenswaardigst vind ik de mensen die fake mensen van echte mensen kunnen onderscheiden. Meestal weten die fake mensen zelf niet eens dat ze fake zijn.

Zoals bv de fake moslims. Hoewel die mensen meestal van zichzelf vinden dat ze echte moslims zijn, soms echter dan andere moslims, zijn er tegenwoordig mensen gespecialiseerd in het herkennen en benoemen van fake moslims. Idem met communisten, zo leerde ik ooit dat Rusland en China communistische landen waren, maar dat blijkt niet waar te zijn, dat waren fake communisten. Ook zo met de ooit Nationaal Socialisten. Je zou denken, die zetten het in hun naam, het zullen wel echte zijn, maar nee, dankzij de fakeologen is het nu algemeen bekend dat dit geen echte socialisten waren maar fake socialisten die de naam misbruikten voor hun eigen politiek gewin. Met bv fascisten is het net omgekeerd, je mag zelf nog 100 % overtuigd zijn geen fascist te zijn, toch weten de fakeologen meteen of je eigenlijk een onbewuste fascist bent. Idem met racisten. Zelfs al ben je nog zo overtuigd van jezelf dat je geen racist bent en betrapte je jezelf nog nooit op een racistische gedachte, een ontmoeting met een fakeoloog kan echt je ogen openen.

Fascinerend.

Plaats een reactie